Pagina wordt geladen ...
 
 

Hieronder vindt u een aantal deelnemende bedrijven die deelnemen aan de Uitvaartbeurs "Inspiratie voor een goed Afscheid":

In Fluitenberg, net buiten Hoogeveen, ligt yardenhuis Zevenberg. Het crematorium en uitvaartcentrum zijn afgestemd op het natuurrijke Drentse landschap. Deze omgeving van houtwallen, bosjes, beekstroompjes en bloemrijke velden, kan veel troost bieden. Onze locatie biedt mogelijkheden om met muziek en beeld een eigen sfeer te creëren, die past bij de overledene. Zo neemt u in een passende omgeving en in alle rust afscheid. Bij onze medewerkers staan de zorg en aandacht voor u voorop. Zodat het afscheid precies wordt zoals u het voor ogen heeft. Want een goed afscheid helpt je verder.

 

 

 

 

Crematorium De Lariks is een kleinschalig en zelfstandig crematorium in Hardenberg, welke geopend is in 2016.
“Afscheid nemen is de meest ingrijpende en intieme emotie die we kennen, aldus Birgit Rusken, manager en mede-eigenaar van het Crematorium. Wij geloven in een crematorium waarin mensen alle tijd, ruimte en vrijheid hebben om hun afscheid op een respectvolle wijze vorm te geven. Het afscheid is een persoonlijk ritueel dat gedijt in een vertrouwde omgeving en in aanwezigheid van mensen die elkaar kennen. Op de uitvaartbeurs willen we u graag inspireren om te komen tot een goed afscheid en kennis laten maken met ons Crematorium en haar mogelijkheden”, besluit Rusken.

 

 

 

 

 

 

 

.

 In een onrustige tijd, is Pure Uitvaart er voor u om u bij te staan en te ondersteunen met rust, aandacht, overzicht en oplossingen. Op een professionele wijze neem Suzanne de Rooij de zorg uit handen en tegelijkertijd bied ik u volop ruimte om als direct nabestaanden actief betrokken te zijn bij de invulling en vormgeving van de uitvaart. Oprecht en betrokken, creatief en stijlvol daar staat  Pure Uitvaart voor.

 

 

 

“Recht uit het hart, dát is mijn werk. 
Ik ben uitvaartbegeleider en werk ook als uitvaartspreker. Samen gaan we op zoek naar hoe u het afscheid vorm wilt geven. Er kan zoveel, ik leg u graag de keuzes voor. Het is puur maatwerk. Afscheid nemen is zó intens, afscheid nemen zoals bij u past, dat helpt u bij de verwerking.
Met hart en ziel sta ik u bij. 

 

Ruim 25 jaar maakt beeldend kunstenaar Marjo Többen persoonlijke grafmonumenten en urnen.  Zij werkt met diverse materialen, zoals glas, brons, RVS, cortenstaal, hout en natuursteen. Door haar inlevingsvermogen is Marjo in staat een passend en uniek ontwerp te maken. Meestal kiezen nabestaanden ervoor om met haar samen te werken op het atelier. Deze actieve bijdrage kan een positieve rol spelen in de rouwverwerking.

 

 

Na het verongelukken van onze zoontje René* hoe belangrijk het kan zijn om steun, troost en her- & erkenning te krijgen tijdens je rouwproces. Mijn doel met ‘René* geeft’ is dan ook steun, troost en her- & erkenning te geven aan ouders die te maken hebben met het verlies van hun kind. Naast het schrijven van een boek en een dagboek op internet, maak ik ook wikkeldoekjes, slaapzakjes .De wikkeldoekjes en slaapzakjes schenk ik via ziekenhuizen maar zijn ook te bestellen via de website.

 

Als vierde generatie timmerman ben ik thuis in het hout. Mijn vader, grootvader en overgrootvader waren allemaal timmermannen en In hun voetsporen tredend heb ik zelf 10 jaar, als zelfstandige, met dit prachtige ambacht mijn brood verdiend. Daarna heb ik 15 jaar in de verf gezeten, vervolgens werd het weer tijd om iets voor mijzelf te doen. Wat begon als een hobby in de schuur is nu, door de aanschaf van een grote professionele draaibank, uitgegroeid tot WADDENWOOD. In het kader van duurzaamheid komt al het gebruikte hout uit het Waddengebied. Van lokale gemeentes tot particulieren die hun boom gekapt hebben, maar wanneer u een eigen stuk hout meeneemt is deze ook speciaal voor u te bewerken

Ilya Uitvaartzorg Drenthe

 

Een helpende hand…dat zou ik graag voor u zijn. Ik regel de uitvaart die u wenst, juist omdat u de overledene het beste kende. U weet precies wat er bij hem of haar paste. Met bewogenheid en naastenliefde ga ik te werk. Graag draag ik ideeën aan en ik wil u helpen als kiezen soms moeilijk is. Uiteindelijk neemt u de beslissingen.

 

 

 

Afscheid nemen van je dierbare is een hele ingrijpende gebeurtenis. Vaak wordt de dag van het afscheid als in een roes beleefd. Vervuld van emoties ontgaan u mooie momenten en liefdevolle gebaren en dringt niet alles tot u door. Als afscheidsfotografe verzorg ik voor u een tastbare herinnering van de uitvaart. De liefdevolle momenten en mooie details van het afscheid worden vastgelegd als troost voor later.

Lieve Engeltjes?
Lieve Engeltjes is een Nederlandstalige internetcontactgroep voor mensen die getroffen zijn door het verlies van een kind. Dat betreffen in eerste plaats ouders, maar ook grootouders, broers, zussen en dierbare naasten vinden via onze maillijsten elkaar in de verwerking van hun verdriet.

Wat doet Lieve Engeltjes?
• Mensen de gelegenheid bieden om, via internet, met lotgenoten contacten te leggen.
• Zorg dragen voor informatieverstrekking aan allerlei instellingen hulpverleners dmv informatiefolders.
• Uitgebreide website waar iedereen informatie kan vinden.

 

 

 

 

 

De Kistemakker, als elk detail telt.
Hendrik-Ype de Vries, maakt prachtige eigentijdse uitvaartkisten met een persoonlijk tintje. Veel tijd heeft hij vaak niet, toch lukt het hem om meestal binnen 2 dagen tijd een prachtige persoonlijke kist te maken. Hij maakt het verschil tussen massaproductie en uniek werk. Graag wil hij weten, om wat voor persoon het gaat. “Hoe was hij, waar hield zij van”. Deze gegevens gebruikt hij bij het kiezen en het maken van de juiste kist. Een eerlijk product voor een eerlijke prijs.

 

Ik ben bodycaster en maak afdrukken van mensen. Maak voor hen een persoonlijk beeld van hunzelf.
Daarbij heb ik het ook net rond dat ik sieraden kan aanbieden waarop ieders unieke vingerprint op gegeaveerd wordt. De beelden en sieraden zijn zeer persoonlijke items die, misschien raar zeggen, je achter kunt laten als je zelf deze aardbodem vaarwel moet zeggen.
Ik heb gemerkt dat dat zeer emotioneel kan zijn.....maar, ook heel erg waardevol

 

Uitvaartbegeleiding Zuidwolde

Info Volg

 

 

Alles voor uw groene aankleding en sfeer...

Jannie Rieske van JARI Kindercoaching is gespecialiseerd in het omgaan met verlies en rouw bij kinderen, pubers en hun ouders. Als master kindercoach bied zij begeleiding bij zowel een naderend overlijden als na een overlijden.

 

Portrettekeningen

Rouwbrief, Herinneringskaartje/Bidprentje en/of Bedankkaartje

 

Mijn naam is Annet Nikamp, geboren in ’69, woon met mijn gezin in het Overijsselse Nijverdal en ben al van kinds af aan bezig met mijn grote passie muziek.
Bij toeval kwam ik er een paar jaar geleden achter, dat ik tijdens het zingen bij een afscheid een zeer bijzonder gevoel over mij heen kreeg. Het voelde als een warme deken, alsof ik dit vaker “moest” gaan doen en besloot hiermee door te gaan.
. Bij het zingen maak ik gebruik van professionele orkestbanden en een goede kleine geluidsset. Ik ben 7 dagen per week beschikbaar voor plechtigheden, open dagen, memorials en special events.

 

 

Gastvrij, flexibel en creatief!

sitemap | contact
maatwerk web applicatie dotsolutions